Mars – vårmånad

Det är nu 3 månader sedan min höftoperation och allt har gått så bra. Under den här tiden har Vincent bott hos sin “extramatte” Carin för att avlasta lite här hemma.

Vincent är en helt underbar hund – godmodig, vänlig och alltid med på noterna. Jag har ju inte kunnat undgå att märka hur gärna han åter följer med Carin när de varit här. Maken och jag pratade om saken och vi kom överens om att fråga Carin om hon ville behålla Vincent …

Vincent och Carin har ett väldigt fint och ömsint samspel och jag tror/ märker att Vincent trivs utmärkt att vara ensamhund och slippa konkurrens om uppmärksamheten.

Carin behövde ingen betänketid … så nu bor Vincent där. Och det känns bra även om det är en aning vemodigt, men han kommer att vara här emellanåt och får även vara med som extra resurs vid kommande apporteringsuppdrag.

Det innebär att vi nu har två hundar var, maken och jag: labradorerna Douglas och Raffa samt pointrarna Dante och Pablo. Raffa är 11 månader och har löpt första gången, vi går kurs hos Lisa Falck, där vi kunde börja trots att jag ännu måste använda krycka, tack vare att vi var inomhus i ett ridhus där snödjup och väder inte spelade någon roll. Det har varit väldigt nyttigt för oss att jobba tillsammans – Raffa var 6 månader när hon kom till oss och pga min operation och konvalescens har vi inte kunnat träna något tidigare.

Raffa kommer att kastreras i april när hon är mitt emellan två löp, hon ska inte gå i avel och eftersom vi har 3 hanhundar, blir det alltför påfrestande med löpperioderna – både för hundarna och oss själva.